Over ons

Wij zijn een groep belanghebbenden (cliënten, oud-cliënten, medewerkers en oud-medewerkers) die zich inzetten voor de (kwetsbare) samenleving.

In het VN-verdrag Handicap staat wat Nederland moet doen om de positie van mensen met een beperking te verbeteren. Het VN-Verdrag staat voor gelijke behandeling van mensen met een beperking en stelt dat deze mensen het recht hebben om zelf beslissingen te nemen over hun eigen leven.

Wij zijn dan ook van mening dat een ieder zelf mag bepalen waar hij/zij gaat wonen zonder een verplichte koppeling voor wat betreft wonen en zorg. De monopolypositie van Fokus is onhoudbaar, want als de zorg niet goed is dan dien je de woning te verlaten. Als de boodschappen bij ‘supermarkt A’ niet goed bevallen, dan kun je vervolgens toch ook naar de concurrent zonder dat je op straat komt te staan zonder boodschappen?

Wij vinden het uiterst belangrijk dat wanneer je zorgafhankelijk bent, je recht hebt op kwalitatief hoogwaardige zorg. Daarnaast vinden wij het zeer van belang dat als je een arbeidsovereenkomst aangaat, je recht hebt op een veilige en gezonde werkomgeving.

Een wereld waarin álle mensen gelijk zijn en volwaardig mee kunnen doen in de samenleving.
Dat is waar wij voor staan (zitten) !!